Trekhaak om vanuit je dak te gaan

Velen zullen bij het lezen van deze term denken “ik wil geen trekhaak achter mijn eend.” Deze trekhaak is echter niet aan de achterzijde, maar aan de voorzijde van de eend te gebruiken.

03_02

Een aantal van ons zal zeker al eens ervaren hebben, dat het dakje spontaan kan openwaaien – lees kapotwaaien – als de clips van de sluiting niet goed in de daartoe aanwezige nokken vallen.  Door het ouder worden kan een dak * krimpen en kunnen ook verschillen in de maatvoering ontstaan. Daarom is het soms zeer lastig om het voorste dakbalkje, waar het treklint in zit, achter de nokken boven de voorruit te haken. Om dit wat gemakkelijker te maken, heb ik van ijzeren strip, ja U raadt het al, een trekhaak gemaakt. Omdat de voorste lip van deze haak precies in de opening van het treklint past, kan op een gemakkelijker manier het dakje over het balkje en de clips in de nokken gedirigeerd worden. Door vervolgens de trekhaak naar beneden te buigen kan de clip in de nok geduwd worden. Een goede sluiting is zo gegarandeerd. In zomertijd is dit inmiddels een standaardtoebehoren in mijn auto geworden.

De haak is gemaakt van strip 12 x 4mm. Dit past zonder meer in de huidige namaakdaken die  voorzien zijn van een stoffen treklint.

03_03                   03_01

Bij het uitkomen van dit blad zijn de trekhaken in de clubshop beschikbaar.

Jodeuchevoo

* (Overigens: bij magazijn en clubshop is een onderhoudsmiddel te koop, zie ook elders in dit blad – redactie.)

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.