Veiligheid versus statutair (knipperlichten)

Gedurende het bijzonder gezellige kampeerweekend 2003 in Renesse hebben we kennis kunnen maken met de bijzonder fraai gerestaureerde AZU van Ton den Adel.

14_01

Dit was nota bene na een bijna driejarige restauratie de vuurdoop binnen de EEEC-gelederen. De auto oogstte bij de kenners (en wie is geen kenner binnen de EEEC) dan ook veel lof. En terecht, want alles was zeer professioneel afgewerkt: Vanaf zelf gemaakte zijbalkjes, de als magneetstrip uitgevoerde franse kentekenplaat, de afneembare verlichting/kentekenplaathouder tot en met het bijzonder fraaie detail van de voorste richtingaanwijzers.

14_03

Deze richtingaanwijzers verdienen mijn inziens wat meer aandacht. Om tegemoet te komen aan een verkeersveiligere situatie heeft Ton den Adel namelijk aan de voorbumper richtingaanwijzers gemonteerd. Nee, niet zomaar gemonteerd maar draaibaar uitgevoerd om zodoende tegemoet te komen aan de wens van de puristen, namelijk de auto gedurende evenementen zo origineel mogelijk te presenteren.

14_04

Op eenvoudige wijze zijn deze achter de bumper te draaien zodat het authentieke uiterlijk van de AZU niet aangetast is. Een zeer fraai stukje vakmanschap met oog voor detail.
nb: de foto’s zijn van de auteur (red).

14_ 02                   14_05

Jo Damoiseaux.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.