Het was weer mogelijk! Onze laatste A-type Markt was in 2019. Ik en mijn ouwe rooie 2CV (’61er EP-72-42) hadden er weer zin in. Mooi weer, wat wil je nog meer! Dus hop, hop, hop … vanuit Breda met m’n pakketje boterhammen en een koffietje op pad via de A58 en A2 richting Liempde.

Het was een heerlijke rustige rit, met volop zon. De lente kondigde zich al behoorlijk aan. Ik genoot van de vogels, die hun balts ritueeltjes aan het uitvoeren waren, o.a. kieviten, nijlganzen, ooievaars, reigers, et cetera. De roeken vlogen met takken in hun bek richting hun kolonie om een nest te gaan bouwen.

Tijdens het eten van mijn ontbijtje rook ik de geur van ijzer aan mijn handen. Afkomstig van het metalen stuur, waar de verf in de jaren al van af gesleten is. Dat zullen onze mede oude-eendrijders wel herkennen. Heerlijk toch !?

Eenmaal in Liempde werd ik warm welkom geheten door Harry Kanters en Willion Verstegen. Mooi plekkie gezocht op het terrein. Ik was vroeg blijkbaar (09.20 u.), menig standhouder was nog aan het inrichten. Mooie mogelijkheid om al te gaan snuffelen en foto’s te maken (iets te fel licht, maar dat mocht de pret niet drukken). Onderwijl kwam ik Irene Doorenbos en Franck Huismans tegen. Bijgekletst met een bakkie koffie. Dit keer zonder appelgebak, daar was door de L’Union handboogschutterij helaas niet aan gedacht. Brabants worstenbrood, dât dan weer wel! Ook lekker!

A-Markt LiempdeEr heerste een geweldig opgewekte sfeer. Lente kriebels! Oud en nieuw 2cv-spul was weer eens uit de schuren getrokken en netjes uitgestald over het terrein en in het verenigingslokaal.

Ik bemerkte dat eenieder er aan toe was om elkaar weer eens fysiek te ontmoeten en over onze 2cv-hobby te kunnen praten. Waaronder Tijs Kolen (organisator) en nog vele anderen. Ook Martijn van Well (besteleendenclub) was aanwezig. Hartstikke leuk!

Jan Blom was inmiddels ook gearriveerd, dit keer niet in zijn ID ’61, maar met zijn Citroën Cactus. Gezellig samen met hem en Franck, de heerlijk gezette koffie door Jan vanuit de Cactus-kofferbak genuttigd. Hans van Gils kon ‘met spijt’ niet van de partij zijn. Hij had een afspraak met zijn verwarmingsmonteur, wat prioriteit behoefde.

Met Franck een rondje gedaan. Hij kocht een originele PO voorbumper (buisvorm, met carterbeschermplaat, compleet) bij een onderdelenhandelaar, en ik een mooi origineel CIPA kunststof buitenspiegeltje. Verder had ik nog wat materiaal gekocht om mijn rollend erfgoed in gang te houden. ‘Onderhoud is behoud, en gang is alles!’

A-Markt Liempde

Na de lunch nog rondgestruind en naar mate de dag vorderde was er een enorme opkomst waar te nemen. Op het terrein, in de wijk en op de parkeerplaatsen in de buurt stonden vele 2cv’s en andere Citroëns. De rode Citroën DS-PickUp deed danig zijn best om ‘Citro Classica’ voor 29-30 April en 1 Mei ’22 op Vliegveld Twente te promoten, door claxonnerend door de wijk te rijden.

Bij de ingang van het terrein stond de 2cv AK350 (’69) van Peter Steenpaal en Ina v/d Logt. Al snel vonden we elkaar. Wederom een heel leuk wederzien. Fijn gekletst over onze 2cv hobby en persoonlijke bezigheden.

Op het terrein werden leuke 2cv’s aangeboden o.a. een niet gerestaureerde Spaanse 2cv AKS400. Ook een blauwe 2cvAZL uit 1961, voor maar liefst Euro 26.700,–!

We kunnen, wat mij betreft, terugkijken op een zeer geslaagd evenement;  A-type markt 2022! Met dank aan organisatoren Tijs Kolen e.a. Top gedaan allen!

Ina, Peter, Fanck en ik hadden als afsluiting nog een heerlijk drankje genomen. We kregen, samen met de harde kern van de A-typemarkt organisatie nog een snack en een Brabants worstenbroodje aangeboden. Merci !

Daarna buiten nog wat foto’s gemaakt, elkaar uitgezwaaid en vervolgens zijn we ieder zijn weegs richting huis gereden. Bij vertrek uit Liempde passeerde we nog een loods met een oude 2CV, en een Peugeot 203 PickUp ervoor. We werden toegewuifd door mensen bij de loods.

Veel Lees-, kijkplezier.

Groet, Rien de Klerk – Breda.