Brabantrit 21 mei: Verslag van Pieter

Een e-mailbericht van penningmeester Lex attendeerde de meeste leden op de Brabantrit, gehouden op 21 mei.

De verzamellocatie voor deze rit was restaurant de Rustende Jager in Biezenmortel aan de rand van de Loonse en Drunense duinen. Mijn 2CV wilde niet starten, dus ben ik met de Volvo naar de start gereden. Als eerste na mij arriveerde Rien uit Breda. Ik mocht zijn bijrijder worden.

Het gezelschap

We zaten net aan de koffie toen een oude Motoguzzi kwam aanrijden. Eigenaar Kees kwam langs om de start te zien. Hij vertelde dat hij vroeger lid was van de EEEC en dat zijn lidnummer 11 was. We nodigden hem uiteraard uit op de koffie en wisten hem over te halen om weer lid te worden. Even later kwamen Jaap en Carla uit Amersfoort aan gevolgd door Victor uit Walcheren. Zijn bijrijder Frans woonde in de buurt en kwam met de fiets. Nog iets later arriveerde een blauwe 2CV6 met aan boord John en Gerzien. Ze vroegen of ze mee mochten rijden. Vanzelfsprekend. Nadat iedereen voorzien was van koffie en taart gingen we om kwart over twaalf op weg. Het weer was prachtig dus er werd met open dak gereden.

De route

Via Vlijmen, Haarsteeg en Oud Heusden reden we Heusden binnen. Het was kermis dus we parkeerden buiten de vesting. Frans was bekend in het stadje en loodste ons naar Eetcafé Havenzicht waar we op het terras de lunch genoten. John en Gerzien wilden liever een wandeling maken. Na de lunch ging de rit weer verder in westelijke richting. Via Doeveren reden we langs het water tot Waspik. Door ’s Gravenmoer, Klein Dongen en Dongen terug naar Udenhout. De finish was bij de Rustende Jager waar we om vier uur finishten. Rien heeft onderweg veel foto’s gemaakt. Ondanks het feit dat we maar met vier 2CV’s hebben deelgenomen was het een prachtige rit in een mooie omgeving.

Pieter Vogel