L’entrepôt des pièces: Terugblik 2021

Het nieuwe jaar

Zo, daar gaan we weer, een volgend jaar in. Een jaar met weer nieuwe uitdagingen, klussen, maar vooral ook weer leden die bij ons hun onderdelenhonger komen stillen.

Het afgelopen jaar leek, na 2020, wel weer een beetje op een normaal jaar, wanneer we de mondmaskers en het niet schudden van handen buiten beschouwing laten. Het magazijn was zo goed als iedere eerste zaterdag van de maand weer open en er is hard gewerkt aan het opknappen van de zo langzamerhand wat vergane deuren voor de garageboxen.

Het bezoeken van beurzen viel natuurlijk wat tegen, maar toch hebben we goede zaken gedaan en is de voorraad op belangrijke punten aangevuld.

Maar een raar jaar blijft het. Wordt het ook zo in 2022? Laten we hopen van niet, hoewel de eerste zaterdag van het jaar geen goed begin was. De magazijncommissie laat zich echter niet uit het veld slaan en we blijven ons inzetten om een ieder, op welke manier dan ook, van onderdelen te voorzien.

Stuurwiel

De voorraad

Zoals gezegd, ondanks alles, zijn we er toch in geslaagd om zowel in Frankrijk als ook in Nederland een behoorlijk partij onderdelen op te sporen en in te slaan. Zo hebben we weer nieuwe wielremcylinders voor de AZAM6 en de AK met zowel de wartelaansluitingen als de banjoboutaansluiting.

Ook nieuwe stuurwielen voor de AZAM zijn er weer (wel duur). Verder hebben we weer nieuwe voorraad achterlichtkapjes rood/rood zonder vensters kunnen kopen. Dit is natuurlijk maar een heel klein deel van alles wat we op voorraad hebben, maar dat wisten jullie vast al wel.

De verbouwing

Eigenlijk moet dit hoofdstukje langzaam aan een nieuwe naam krijgen en ‘De inrichting’ gaan heten.

Het verbouwen is bijna gedaan met als laatste kunststukje het plaatsen van een nieuwe deur voor de ingang van magazijn 3. Nu nog het restaureren van de deur van magazijn 2 en dan zit het grote werk er op.

In de afgelopen tijd heeft Harry zich ingespannen om een goeie werkplek te creëren waar we, op een voor het milieu veilige manier, de olie uit motoren en versnellingsbakken kunnen laten lopen waarna ze, afhankelijk van de staat, uit elkaar kunnen worden gehaald of veilig worden opgeslagen voor latere revisie. Het staat nooit stil.

Aanbiedingen

Helaas weinig aanbiedingen, alles wordt duurder qua inkoop, maar er is toch wel één aanbieding:

  • Set van vier remvoeringen voor (zonder doos) voor € 17,00 (12/18 pk) en voor de AK/AZAM6 voor € 25,- (normaal € 35,-).

Namens de Magazijn commissie

Dit artikel is geplaatst in Deux Chevaux Nieuws 44/1.