Promotiefilm 2CV World meeting Netherlands 2027

Bij het maken van dit verslag is de 24e 2CV wereldmeeting in Zwitserland volop in gang, maar … de wereld meeting 2027 komt eraan, en wel te vertellen, in Nederland! Via een mail van Stichting 2CV Vrienden in Nederland werden andere 2CV clubs benaderd of men mee wilde helpen aan een promotiefilm voor de meeting in Nederland. Frank Huismans en ik hadden contact gehad met elkaar om er heen te gaan.

Hierbij een korte impressie: Zondag 9 juli kwamen Frank en zijn vrouw Anne-Marie gelijk-, maar ook voortijdig (12.30 uur) met onze oude Eendjes op de dijk aan. Vriendschappelijk hadden we de 2CV-neuzen tegen elkaar gezet. Heerlijk open dak weer! Samen met een lichtblauwe Ami-break rijder (mooi Michelin logo) een drankje en een hapje gedaan bij plaatselijke horeca. Vanaf 13.00 uur was de organisatie aanwezig. We werden welkom geheten en kregen een korte uitleg over wat de bedoeling was en waar zij mee bezig zijn. De aanmeldingen kwamen van alle windstreken. Daarom werd voor de centrale locatie ‘het Eiland van Maurik’ gekozen, waar in 1997 de 1ste Nederlandse wereldmeeting werd gehouden.

Langzaam druppelde de 2CV-voituurkes van diverse pluimage het terrein op. Waaronder nog een EEEC-lid met een lichtblauwe AZAM (helaas geen naam van de eigenaar). Veel nieuwe gezichten. Er werd enthousiast en volop gekletst over onze 2CV passie. Leuk! Een lid van de organisatie had een heuse 2CV-tatoeage op haar been laten zetten. Dan ga je toch wel heel ver met je hobbyliefde! Frank heeft nog met mensen met een oude grijze 2CV-AZAM (1966) gesproken en ze mogelijk richting lidmaatschap van onze club weten te praten. Wie weet!?

Om alles gestructureerd te laten lopen, werd er een planning gemaakt. Om 14.00 uur kregen we instructies en om 17.00 uur zou eindshot plaats vinden van de film. Er was voor drinken en wat lekkers gezorgd. Het was de bedoeling om alle 2CV-tjes in formatie van de cijfers 2027 te krijgen. Het mocht even duren, maar het resultaat was er naar. Er werd door filmmaker Dominick (ook Eendrijder) volop gefotografeerd en gefilmd. Wij natuurlijk niet te flauw … ook wij deden er niet voor onder. De organisatie had eigenlijk nog wat meer shots willen maken, maar gezien de zware weersvoorspellingen besloten zij vroegtijdig te stoppen. Iedereen moest veilig kunnen terugrijden.

Aan het slot werd nog een groepsfoto en film (inclusief drone) gemaakt, en kregen we een dankwoord van de organisatie. Voor de meeting in Nederland was nog geen locatie ter beschikking, hier wordt naarstig naar gezocht. Zij gaan samen iets moois neerzetten en wij gaan het z.s.m. vernemen werd beloofd. Blijf internet etcetera volgen. Wanneer de beelden samengevoegd zijn, zal de PR vanzelf in gang treden.

Frank, Annemarie en ik zijn om af te sluiten nog een drankje gaan doen, incluis bittergarnituur. Anne-Marie trakteerde. Merci! De hemel betrok, het werd donker. Toch maar gekozen om onze biezen te pakken, om heelhuids thuis zien te komen. Onderweg hagel, storm en bliksem. Mijn Eendje moest flink werken. Waterspetters rond mijn oren. Gelukkig was het van korte duur. Bij Gorinchem klaarde de lucht weer op en ben ik droog thuis in Breda aangekomen. Frank en Anne-Marie idem-dito in Houten.

Waarde clubleden e.a. hopelijk tot ziens tijdens de 2CV-meeting in 2027 in Nederland. We gaan het beleven !

Veel lees-, kijkplezier,

Rien de Klerk – Breda.