EEEC Brabantrit

Brabantrit

Door allerlei omstandigheden maak ik niet vaak een rit mee van onze club. De Brabantrit trok mij zeer aan, dus stond die in mijn agenda en gelukkig kon ik met Willem Klein Lankhorst mee rijden want mijn Eend staat in Frankrijk.

EEEC Brabantrit De rit van Opheusden naar Den Bosch is op zich al een EEEC rit waard dwars door de Betuwe met leuke kleine plaatsjes, maar daar hadden Willem en ik geen tijd voor. Willem z’n Radar is een echte rally Eend, dus waren we in no time in Den Bosch en daar begon voor mij het feest der herkenning,

De IJzeren Man

Pieter had het ontmoetingspunt gepland op de bestemming van een van mijn leukste schoolreisjes van de lagere school: de IJzeren Man. Koffie met taart en een leuke ambiance (details hier over te verkrijgen bij Tijs Kolen).

Kamp Vught

Hierna gingen we naar het vlakbij gelegen Museum Kamp Vught (voor mij de reden om mee te doen).

Kamp Vught was het eerste concentratie kamp dat de Nazi’s in de 2e Wereld oorlog in Nederland hebben ingericht. En is een indrukwekkende confrontatie met de verschrikkingen van de Nazi’s. Er was een heel bijzondere tentoonstelling ‘Vrouwen in het verzet’. Iedereen was zeer onder de indruk van wat zich in dat concentratie kamp heeft afgespeeld en de barbaarse methodes die de Nazi’s hadden bedacht om gevangenen mentaal en lichamelijk te breken.

EEEC Brabantrit Heerlijke lunch

Daarna hebben we uitgebreid geluncht waar een van de deelnemers mij vertelde dat deze rit meer kostte dan het lidmaatschap en hij vond dat hij een goede keuze had gemaakt om mee te doen.

De rit

De rit die Pieter had uitgezet was van grote klasse. Alles wat we in Nederland aan landschap hebben zat er in. Bossen, beekjes, meertjes. Prachtige boerderijen, leuke kleine dorpskernen, landhuizen en natuurlijk veel bekijks.
Kortom een belevenis, de Brabantrit was een succes met een heel gevarieerd programma.

Daan Vreeken