EEEC Limburgrit

Limburgrit 6 oktober 2019

Verslag Limburgrit regio zuid dd 6 oktober 2019, georganiseerd door Jan Gielen. ‘Wie sjoeën ós Limburg is’, ook als het regent dus.

EEEC LimburgritZondag 6 oktober was het zover: de jaarlijkse Limburgrit, zoals altijd uitgzet door Jan Gielen van Regio Zuid. Vanaf 11 uur waren we welkom bij de forellen visvijver Heioord in Neeritter. Ontvangst ‘comme l’habitude’ met koffie of thee met natuurlijk Limburgse vlaai.

Ondanks de regen was er een behoorlijke opkomst van maar liefst 16 Eenden en 2 Dyanes. Om 12 uur was het startsein van een enorm mooie rit door Nederlands en Belgisch Limburg. De rit voerde ons langs mooie weggetjes door bos- en akkerland. Weggetjes met Limburgse namen als ‘Processieweg’ en ‘Grensweg’, langs de heilige Rita en de Luysmolen.

Lunch

De lunch was bij restaurant Nieuw Vosseven, een mooie uitspanning met een prachtig terras aan het ven dat helaas ongebruikt bleef door het slechte weer. Wie naar het toilet moest heeft hopelijk net zo geglimlacht als ondergetekende over de (licht vrouwonvriendelijke) schilderingen op de toiletdeuren: Hopelijk heeft iedereen de goeie deur gevonden!

Na de lunch moesten helaas een aantal mensen naar huis, maar uiteindelijk kwamen we toch met 15 –vuile- Eenden weer bij de forellenvijver terug. Nog wat drinken aan een grote tafel en daarna ging iedereen weer huiswaarts.

Jan en Mien, heel veel dank voor weer een prachtige en gezellige rit door Limburg. Chapeau!

Liesbeth Wagensveld